2016. október 11., kedd

Mi történt eddig Mex világában?



Mex tizenhét éves. A várost, ahol él valaha Históriának, most Realidadnak hívják. Régen érdekelték az embereket a történetek, a mesék, mára azonban kizárólag csak a valóság érdekli őket. A valóság legfontosabb forrásai a hírek, amiket a Hírközpont az emberek személyes algoritmusára hangolva szállít. A világ minden tragédiájáról és katasztrófájáról azonnal tudomást szerez a város összes lakója. Mexet mindez hidegen hagyja, a saját élete is alig érdekli. 

Épp az utolsó szívdobbanását, és vele együtt az életét készül eladni a Hüllőnek, az emberek fejében lakó szörnynek, amikor is valami olyasmi történik, amire nem számított. Alfonz, a Szívdobbantók vezetője, akarata ellenére megmenti a fiút, és ezzel kezdetét veszi a Mex élete nagy kalandja.

A fiú megmenekülhet, ha meg akar menekülni, és ha képes úgy elmondani a történetét, hogy azt meghallják az emberek. Amíg mindez bekövetkezik egy belső utat kell bejárnia a külvilág számára láthatatlanul.

A Hüllő mindenki fejében ott él, és folyamatosan negatív gondolatokkal bombázza az embereket. Mindenki úgy védekezik ahogy tud. Van, aki elhiszi, amit a Hüllő mond, és van, aki Yzefront szed. Az Yzefron az a szer, ami eltompítja a Hülllő hangját, cserébe viszont megöli az álmokat. Valamit valamiért.
Mex eddig az Yzefront választotta, de már nem teheti. Így újra hallja a Hüllőt és újra vannak álmai. Egyelőre egyikkel sem tud mit kezdeni.

Alfonz egy Aisa nevű lányt jelöl ki Mex mellé, hogy segítse, bátorítsa a fiút. AIsa felbukkanásával valami elkezdődhet. Mexnek lehetősége lesz megmenteni saját magát és az életet választani. Aisa megismerteti őt a Szívdobbantók világával. Így jön rá, hogy minden, amit eddig gondolt róluk, sztereotipia, semmi más. 

Három álom során három próbát kell kiálnia a fiúnak. Mex eddig sikeresen átjutott kettő álom próbáján.

Miközben saját életéért küzd, meglepő felfedezéseket tesz a saját múltjával kapcsolatban. Szülei valami módon barátai voltak Alfonznak, ám mivel anyja és apja rég meghaltak, hármójuk közül már csak Alfonzot tudja megkérdezni. De mielőtt erre sort keríthetne, történik valami, amire senki nem számíthatott: Realidad utcáit elönti a véreső.


Folyt.köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése