2016. október 11., kedd

Mi történt eddig Mex világában?



Mex tizenhét éves. A várost, ahol él valaha Históriának, most Realidadnak hívják. Régen érdekelték az embereket a történetek, a mesék, mára azonban kizárólag csak a valóság érdekli őket. A valóság legfontosabb forrásai a hírek, amiket a Hírközpont az emberek személyes algoritmusára hangolva szállít. A világ minden tragédiájáról és katasztrófájáról azonnal tudomást szerez a város összes lakója. Mexet mindez hidegen hagyja, a saját élete is alig érdekli. 

Épp az utolsó szívdobbanását, és vele együtt az életét készül eladni a Hüllőnek, az emberek fejében lakó szörnynek, amikor is valami olyasmi történik, amire nem számított. Alfonz, a Szívdobbantók vezetője, akarata ellenére megmenti a fiút, és ezzel kezdetét veszi a Mex élete nagy kalandja.

A fiú megmenekülhet, ha meg akar menekülni, és ha képes úgy elmondani a történetét, hogy azt meghallják az emberek. Amíg mindez bekövetkezik egy belső utat kell bejárnia a külvilág számára láthatatlanul.

A Hüllő mindenki fejében ott él, és folyamatosan negatív gondolatokkal bombázza az embereket. Mindenki úgy védekezik ahogy tud. Van, aki elhiszi, amit a Hüllő mond, és van, aki Yzefront szed. Az Yzefron az a szer, ami eltompítja a Hülllő hangját, cserébe viszont megöli az álmokat. Valamit valamiért.
Mex eddig az Yzefront választotta, de már nem teheti. Így újra hallja a Hüllőt és újra vannak álmai. Egyelőre egyikkel sem tud mit kezdeni.

Alfonz egy Aisa nevű lányt jelöl ki Mex mellé, hogy segítse, bátorítsa a fiút. AIsa felbukkanásával valami elkezdődhet...

Mexnek három áéompróbát kell kiállni. Egyen sikeresen túljutott.

Még nem biztos, hogy megmenekül, de hogy harcolni akar az életéért, azt eldöntötte.


Folyt.köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése