2016. november 8., kedd

10. Milyen egy igazi Szívdobbantó?

Mex nézte a lányt, akinek az utolsó szavaknál valami megváltozott a hangjában. A pályaudvar felé fordult, szeme a siető embereket pásztázta, majd visszanézett Aisára, akinek a tekintete nem hagyta el a célpontját, Mex szemeit. Ugyanolyan komoly volt, mint eddig.
-       Mit kell tennem? – kérdezte. Nem adta jelét semmiféle győzelmi mámornak, hogy az első csatát megnyerte. Magabiztosság volt a hangjában és tisztelet. Ez a tisztelet meglepte Mexet. Az emberek általában imádták, ha egy kicsit is, de a másik fölé kerekedhetnek. Ez a lány felől jövő tisztelet őszintén meglepő volt.
-       Mex, mutatok neked valakit. Csak úgy találomra. Fogalmazd, mit látsz, ha ránézel!
-       Ennyi?
-       Igen, most csak ennyi – mosolyodott el Aisa.
A lány körülnézett.
-       A sorban áll egy középkorú nő. Nehezen jár, kezében szatyrok, és egy kis kerekes szatyrot is húz maga után. Te kit látsz?

Fotó forrása: Töttös Márk

-       Egy vén szatyrot - szaladt ki Mex száján. Kicsit el is röhögte magát.
-       Ennyi?
-       Ha egy ilyen embert látok, mindig arra gondolok, hogy mennyire nyomorúságos dolog megöregedni – tette hozzá a fiú őszintén.
Aisa halványan elmosolyodott.
-       Rendben. Az a nő egy igazi Szívdobbantó, a legjobb, akit ismerek, Szilvia. Nagyon melléfogtál. Látom, szereted leegyszerűsíteni a világot.
-       Nem sok tisztánlátás maradt a tarsolyodban. Rengeteg munka vár ránk. Jól eltompítottad az ösztöneidet és a megfigyelőképességedet azzal a sok cuccal, amit beszedtél, meg azzal a sok baromsággal, amit a monitorokról rád öntöttek. Amíg újra találkozunk, figyeld az embereket és nevezd meg, csak magadnak, hogy mit érzel a közelükben.– felelte Aisa.
-       Ez talán menni fog. – viccelődött a fiú.

-       És még valami. Az álmok segítenek dönteni. Csak figyeld őket! Most hogy nem szedsz Yzefront, egyszerűbb lesz. Figyeld az álmaidat! Újholdra tudni fogod, mit kell tenned.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése