2016. november 25., péntek

15. A félelemfarkas

Miközben Mex Aisára várt, a farkas járt a fejében. Most már igazán semmi kedve nem maradt nyomorult élete megmentésére. Vesszen minden holdtölte, vagy más istenverte baromság.
Meglepetésére a lány nem egyedül érkezett, Alfonz is vele tartott.
-       Látom, nem mertél egyedül jönni – mondta gúnyosan. – Üdvözlet az erősítésnek! Rengeteg ideje lehet, Alfonz, hogy még egy ilyen reménytelen esetre is futja a drága idejéből, mint én.
-       Nem maradok sokáig veletek – felelte Alfonz tárgyilagosan.


Fotók forrása: Sarkadi-Szabó Emese, Töttös Márk

Ahogy Alfonz megérintette Aisa vállás, Mex észrevett valamit a férfi kezén és hirtelen megragadta. Egy tetoválás volt, de mielőtt alaposabban szemügyre vehette volna, a férfi visszarántotta a karját. Mintha valami szárny lett volna, de nem madáré. Ismerősnek tűnt a kép, de ebből a szögből és ilyen rövid idő alatt lehetetlen volt többet megtudni. 
-       Csípi a tetkókat? Nem nagyon megy a cuccához, ugye tudja?
Alfonz egy pillanatra kizökkent a magabiztos fellépésből, amivel indított. Egyenesen Mex szemébe nézett és meglátott valamit, amitől látványosan megkönnyebbült.
-       Életben hagytad – jelentette ki sokkal barátságosabban.
-       Honnan veszi?
-       A szemed. A szemed él.
-       Mitől élne jobban, mint eddig?
-        Reméltem, hogy nem ölöd meg  - válaszolta az öreg.
-       Elegem van ebből a mindent tudó rizsából, amivel fáraszt. Mi a francot jelent ez? Aisa, te meg minek asszisztálsz ehhez a beteges játékhoz?
Aisa nem felelt, csak nézte a fiút. Alfonz folytatta.
-       A farkas te magad vagy. A félelmedet keltetted életre benne. Ha megölöd a félelmeidet, elpusztítod saját magad. Ölni könnyebb, mint ölelni. Sokkal egyszerűbb. Bátor vagy, Mex. Büszke vagyok rád.
Mex nem tudta, mit válaszoljon. Meglepte, amit Alfonz mondott. Nem is annyira az, hogy az öreg Szívdobbantó olvas a gondolataiban, azt már egészen megszokta. Az elmúlt napok megmagyarázhatatlan eseményei kezdtek természetesek lenni számára. A láthatatlan élet, a szürreális álmok, Aisa, már nem lepték meg. Alfonz viszont megdicsérte. Azt mondta, büszke rá. Erre nem volt mit mondani. Nem azért, mert nem értette a magyarázatot, hanem sokkal inkább azért, mert hosszú évek óta nem mondta ezt neki senki. Szeretett volna valami frappánsat mondani, valahogy visszavágni. Nem ment. Amikor megérkezett, mérges volt és szomorú és ezek az érzések még nem távoztak a lelkéből. Jól esett volna belekötni valakibe. Az mindig segít. Alfonz viszont nem támadott. Pont az ellenkezőjét tette és ezzel mindent összezavart.
Az öreg nyugodt hangon folytatta:
-       Elérted a fegyvert, meg akartad tenni, de akaratlanul megmentetted őt. Úgy, hogy magad sem tudtad, hogy mit teszel. Jól döntöttél, fiam.
Mex nem válaszolt. Alfonz megfordult és elment. Aisa maradt és rámosolygott Mexre. Egy fejbiccentéssel intett neki, hogy kövesse. Mex szó nélkül elindult. Teljesen belefeledkezett a gondolataiba, amik, mint a forró nyári aszfalt, lustán körbefolyták a fiút. Nem értett semmit, de ez most cseppet sem zavarta. Aisa nem kezdeményezett semmiféle beszélgetést. Jó volt, hogy ott volt és kész. Jó két órát bolyongtak a városban. Mex a társaságot és a csöndet is élvezte. Végre Yzefron nélkül is csönd volt odabent. Bizonyos emberek hatása erősebb bármilyen nyugatónál.

-       Nem kell kivárnod az Újholdat a döntéseddel – mondta Aisa. – Még nekem sem kell beszámolnod róla. Csak hangosan ki kell mondanod, ugye tudod?
Mex nem felelt, csak bólintott.
-       Te is tudsz az álmaimról? – kérdezte a fiú.
-       A lány nem válaszolt, csak finoman bólintott.
-       Tudod, Aisa, ezt az egészet nem én akartam.
-       Tudom – mondta a lány megértően.
-       Miért pont én?
-       Alfonzt kérdezd. Sokra tartom, de nem tudom, mit miért tesz.
-       Hány álom vár még? – kérdezte a fiú fáradtan.
-       Kettő. A második álmod egy útelágazás, a harmadik álmod a megoldás. Tudod a megoldást. Tudni fogod, mi a történeted. Képes leszel hallatni a hangod. Legalábbis nagyon remélem – mondta Aisa búcsúzóul – És ne feledd! Holnap újhold.

-       Nem feledem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése